Et stort mål nådd- 10 kg opp i vekt!

  • 21.03.2017, 16:00

Hei!

Omtrent 10 måneder er gått siden jeg fikk diagnosen "anoreksi". Det har vert de 10 verste månedene i mitt liv, med et stort overskudd nedturer, og nærmest ingen oppturer. Jeg har virkelig fått opplevd livet på det verste, og på mitt aller verste var det ikke mye som skulle til for at det verst tenkelige kunne hatt skjedd. Jeg har opplevd en smerte som ikke kan beskrives, og skal jeg være helt hundre prosent ærlig, har jeg ikke fått den hjelpen jeg skulle ønsket jeg fikk av helsevesenet. -Tross dette, har jeg nå sakte men sikkert klatret oppover på vekta - men fysøren for et helvette det har vert! Beklager språket, but it is the reality. For dere der ute høres kanskje ikke 10 kg særlig mye ut på hele 10 måneder, men for meg er dette utrolig stort. Ja, det har tatt lang tid, men med mat problemer og høy forbrenning er det jammen ikke lett skal jeg si dere. Jeg har vert nødt til å spise en enorm mengde mat, gjerne mer enn pappa ved enkelte måltider. Jeg har gått fra å spise så og si ingenting, til å plutselig da begynne å spise mer enn en mann. Skal jeg få lov å si det selv, er jeg stolt over meg selv for dette.


Jeg har slettet de verste bildene fra denne tiden, rett og slett fordi jeg blir dårlig av å se dem. Her så jeg ikke på meg selv som "unormalt tynn", og ville forsåvidt bli enda tynnere. Det forklarer virkelig hvor mye sykdommen tar over hjernen.

Ikke bare måtte jeg spise mye mat, men aktiviteten og trening måtte jeg kutte helt ut. Her, personlig, mener jeg helsevesenet gjorde en feil. Det å plutselig fortelle en jente som trente såpass mye som jeg gjorde, at hun ikke lenger får være i bevegelse mener jeg er helt feil. Selvfølgelig skjønner jeg at det i starten måtte til for å få opp vekta, men alt i alt handler mener jeg man ikke bare kan se på det somatiske og vekta. Det å nekte meg aktivitet, ikke bare trening, men å nekte meg i å gå tur, ja tilogmed i å bevege meg rundt i mitt eget hus, og tvinge meg til å ligge på sofaen hele dagen, har ikke vert med å gjort meg bedre. Tvert i mot. Ja, kanskje vekta har gått opp, men psyken min derimot har blitt helt knust. Jeg pleide å bruke trening som terapi i tunge perioder, og det er ingen tid jeg hadde trengt det mer enn denne. Det at jeg hadde det helt jævlig og samtidig ble nektet aktivitet og bevegelse, gjorde alt tusen ganger verre, og førte til at jeg utviklet både angst og depresjon. Å sørge for vektoppgang, kombinert med angst er virkelig vanskelig.

Selv ser jeg en enorm forandring fra bildene over. Jeg både ser og føler meg mye friskere og bedre.

-Men jeg har klart det! Jeg har komt meg gjennom helvette, dag for dag, og har nå klart å gå opp 10 kg! Dette er ikke helsetenesta sin fortjenelse, virkelig ikke. Dette er bare min egen, og ikke minst deres fortjenelse. Jeg må få lov å si jeg har vert sterk, og har egentlig bare blitt sterkere og sterkere for hver dag. Jeg har komt meg over "anoreksi-tankene", og har fått et 99% normalt forhold til mat igjen. -Men uten støtte fra alle dere der ute, både ukjente, venner og ikke minst familie, ville ikke dette vert gjennomførbart. Dere har styrket meg, komt med gode ord, og gitt meg håp. Dere har skyvd meg mot mål, og gitt meg styrke da jeg har vert på nippet til å gi opp. Tusen takk, jeg er evig takknemlig♥

8 Kommentarer

Janne

21.03.2017 kl. 16:28
Så utrulig stolt av deg jento mi ! , du er utrulig sterk og modig ! ❤️❤️

Linneah Dimitrova

21.03.2017 kl. 16:29
Blir så motivert når jeg leser slik! Lykke til videre <3 Styrke klem.

Victoria Larsen

21.03.2017 kl. 16:35
Gratulerer så mye! Flink du er :D

nr73

21.03.2017 kl. 17:20
Du er ser både frisk og fornøyd ut! :)

Isabella

21.03.2017 kl. 20:43
Du er den sterkeste og tøffeste jeg vet om<3333

Er SÅ stolt!!!

Pappa

24.03.2017 kl. 03:28
Utruligt bra jobba Kristine👍 Vet at det har vært en lang og vanskelig vei for å komme dit du er nå, utruligt stolt og takknemlig Pappe😊❤❤

isabel

24.03.2017 kl. 19:19
Så herlig å høre! Utrolig godt gjort, er jo helt jævlig det der, og uten ordentlig hjelp fra helsetj har du jo virkelig gjort det umulige..! Hadde vært veldig interessant å lese noe om hvordan du fikk til å snu og prosessen din til i dag - men det blir kanskje veldig personlig.

Håper det er lettere å se med "friske øyne" hvor utrolig nydelig du er!

26.03.2017 kl. 18:19
Dette var veldig koselig å lese. Jeg husker jeg leste denne bloggen for et års tid siden, det var vell på den tiden du stod midt oppi denne forferdelige sykdommen. Jeg vet hvordan det å skulle gå opp i vekt når du har anoreksia er en stor påkjenning for psyken din. Jeg har dager hvor ingenting er bra og livet føles håpløs, men så har jeg dager hvor jeg smiler til livet og klarer å nyte det. Da jeg var på mitt tynneste, så var jeg veldig likegyldig til alt. Jeg hadde ingen gleder i hverdagen.

Det er godt å leve og få livsgnisten igjen! Lykke til videre, dette klarer du! :)

Skriv en ny kommentar

Om meg

kristinee

Hei! Mitt navn er Kristine Lunde Flotve. Jeg er en 17 år gammel jente om kommer fra en øy utenfor Bergen. På bloggen min kan dere lese om hverdagen min, mote og skjønnhet. Håper dere vil følge meg videre!

SheIn -Your Online Fashion Wardrobe

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits